woensdag 28 oktober 2015

bacteriën

Bacteriën zijn er in veel verschillende vormen, sommige zijn spiraaltjes, sommige staafjes etc. Ze kunnen zich voortbewegen op verschillende manieren waar ook weer verschil in zit, sommige hebben een flagel (een soort bewegend staartje, Zweephaar) en anderen weer iets anders. Ook hebben ze een celwand die gemaakt is van een soort suiker, daarmee kunnen ze zich ook vastplakken.


Bacteriën kunnen onder omstandigheden heel snel uitgroeien en de populatie kan dus snel toenemen. Zo komen er ook veel mutaties bij bacteriën De mutatie wordt altijd overgegeven.
En bacterie heeft een horizontale overdracht. Twee bacteriën geven dan DNA aan elkaar over, dit maakt het onmogelijk om soorten te benoemen. Mensen zijn bang voor deze overdrachten namelijk:

Het is erg vervelend voor in ziekenhuizen. De ene bacterie draagt de bescherming tegen antibiotica over. Daardoor zou de bacterie bestemd zijn tegen medicijnen. Stel elke bacterie geeft dit aan elkaar over in het ziekenhuis, heb je alleen nog maar bacteriën die tegen de medicijnen kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten